Friday, 1 November 2013

Grateful

Assalamualaikum. .

Seperti tajuk yang tertera, sesungguhnya ak amatlah bersyukur kerana hari ni ak dh officially telah menamatkan pengajian Diploma Science Computer selama 2 thun setengah.. Tggu masa nk grad je..hihi.. Alhamdulillah, All Praises To Allah.. Ak sgt2 berterima kasih kt teman2 seperjuangan kerana byk membantu dan mestilah tidak dapat dilupakan lecture2 yang telah bnyk mencurahkan ilmu mereka..

Terasa rindu untuk melepaskan gelaran sebagai student diploma krn terlalu bnyak kenangan yg mmg tak boleh dilupakan terutama sahabat karib Nurul Wahida Mohd Rakman dan jgk shbat2 yg lain.. Tahniah la diucapkan kepada teman2 yang berjaya hbiskan diploma ni . . Semoga jumpa lg time degree ek.. HeHe..

Anyways, thanks to my family espacially to my parents bcos support me.. love you.. <3

Monday, 9 September 2013

Part 1


Meeting you is just an incident
nothing more than just a coincidence
but i'm glad that it last longer than i thought it would be
This wrongful meeting lead me to another journey
A journey in find the another me..

I'm glad that I've met you
A turn over
Makes my life brighter
Makes my world better..

How i hope that the path we walk together
Will never ends
But a hope just a hope..

Thanks for being with me all these while
Thanks for raising me up again when i fall
Thanks for being here when I'm alone
Thanks for being the one..

#credit to Izzati Farhah. 
#Thanks to this poem..


Friday, 2 August 2013

Finally..

Alhamdulillah..
Di akhir ramadan ini, diriku masih diberi kesempatan merasai nikmat berpuasa bersama teman dan mencipta memori terindah bersama mereka..
Mungkin berkat bulan yang mulia ini juga,
 aku ditakdirkan terjumpa page milik orang yang telah lama terselit dihati ini.. 
Perasaan memang bahagia, tapi itulah doa yang diminta setiap kali akhir salam solatku..
Walaupun jauh dimata, tetapi dekat dihati.. :)
Semoga dirinya diberkati dan dirahmati olehNya dimana sahaja dia berada..
Selagi diri ini tiada ikatan dengan sesiapa, Dialah yang akan menjadi inspirasi walau dalam diam..




Friday, 12 July 2013

Tolong Adik..

Itulah tugas seorang kakak yg ada adik.. 
Biasa la bila ada kakak ni kan. biasa je adk2 nk mintak tolong buatkan kerja.. 
Contohnye macam skrg ni la..tlg buatkan adik buku skrap pasal resepi makanan tradisional semua kaum..
Adoyai., nk kena cri kt internet pulak, nk tlis pkai tgn pulak.. .
Tetibe je kenangan lama menjelma kembali..haha..
gara-gara buku skrap la smua family bertungkus lumus lukis gmbr binatang peliharaan.. 
Yg excited ckit bila ayh lukis gmbr roster.. sebijik la mcm ayam jantan.. 
Apepom, kna siapkan jgk sblm kakaknye ni balik kampus esok...
 Itu la..siang2 td duk bt benda lain..skrg org tgh tido la tergagap2 nk cri resepi.. 
Tak pe..Sayang adik kan..hEhEhE..

Before And After

Setelah lama x post kt blog ni., akhirnya ad la jgk mood mlm ni tuk membaik pulih kan ia.. itupun sbb ad rse mcm jeles je tgk blog org lain comel2 blake.. Lepas ni, INSYAALLAH, ad la mood tuk update post2 bru.. Hehehe...so,ckup la tuk yg ni sje mlm ni.. :)